Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] digital painting

raziel165

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o kolorawnie tego marnego szkicu,bez napisu by titek i z jakimś tłem,krajobrazu....,zależy mi na tym,a bawię się głownie photo manipulacjami,więc digital painting to coś nowego dla mnie,a pewnie zleci mi dużo czasu zanim ogarnę tą technikę.

05062012538.jpg

83416dfa001f9912.jpg
Opublikowano

Jeżeli dobrze zrozumiałam, to chcesz ten obrazek pomalować w jakimś programie graficznym. Więc tak:

W pierwszej kolejności musisz zrobić z tego obrazka tzw "line art":

http://kurs-manga.pl/lekcje/photoshop_tworzymy_lineart

Oczywiście musisz mieć jeszcze program najlepiej photoshop no i tablet z rysikiem. Następnie po prostu kolorujesz to tak, jak zwykłymi kredkami, czy farbami.

Dobrze zrozumiałam?

Opublikowano

Ta własnie o to mi chodzi :),tylko ja się zajmuje photo manipulacjami,nie umie pomalować obrazka,w taki sposób żeby to jakoś możliwie wyglądało :( ,być może to wymaga dużo ćwiczeń,digital painting przełożyłem na koniec swojej nauki sztuki cyfrowej.

83416dfa001f9912.jpg
Opublikowano

Jeżeli nie umiesz kolorować, to żaden tutek Ci niestety nie pomoże :P To niestety dziedzina w której trzeba mieć talent. Musiał byś w takim razie od początku uczyć się o kompozycji elementów, kolorystyce, światło-cieniu, rasterze, walorze itp.

Zawsze możesz wspomóc się obrazkami w necie, ale bez jakiejkolwiek wiedzy, nie wiem, czy ci to wyjdzie ;-) Musisz po prostu pokolorować to tak, jak robiłeś to w dzieciństwie kredkami (tylko, że użyjesz narzędzi z programu graf.):P

Opublikowano

Jeżeli nie umiesz kolorować, to żaden tutek Ci niestety nie pomoże :P To niestety dziedzina w której trzeba mieć talent. Musiał byś w takim razie od początku uczyć się o kompozycji elementów, kolorystyce, światło-cieniu, rasterze, walorze itp.

Zawsze możesz wspomóc się obrazkami w necie, ale bez jakiejkolwiek wiedzy, nie wiem, czy ci to wyjdzie ;-) Musisz po prostu pokolorować to tak, jak robiłeś to w dzieciństwie kredkami (tylko, że użyjesz narzędzi z programu graf.) :P

A ty masz ten talent? ;p

83416dfa001f9912.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...